'Anayasa'nın 4. Maddesi Kaldırılmalı' Diyen Yapıcıoğlu'ndan Özel'e '72 Saat Süre'

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, Anayasa'nın 4. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini belirtirken, CHP lider Özel’in 'mikrop' benzetmesine yanıt verdi. Yapıcıoğlu, X hesabından yaptığı açıklamada, Özel'e bir soru sorarak siyasi gerginliği artırdı.

Cumhur İttifakı üyesi HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılması gerektiğini savundu. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisine yönelik eleştirilerine cevap olarak geldi. Yapıcıoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Özel'e bir soru yönelterek tartışmayı daha da derinleştirdi.

'SINAV SÜRESİ 72 SAAT'

Yapıcıoğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda 'Genel Başkanımızdan, CHP Genel Başkanı'na soru' başlığıyla yayınladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Özgür Efendi!

Sana bir soru soracağım. Zorlanırsan kopya çekmek serbest. Ama çevrendeki beceriksizlere sorarsan sana yanlış yaptırabilirler.

Soru şu:

'Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, Devrimcilik umdeleri CHP’nin ana prensipleridir... Tek parti döneminin icabı sayılarak Anayasaya sokulmuş olan bu 6 umdeyi Anayasadan çıkaracağız.' cümleleri hangi partinin seçim beyannamesinde yer almıştır.

Sınav süresi, sorunun zorluğu ile mütenasip olarak 72 saattir.'

ZEKERİYA YAPICIOĞLU NE DEMİŞTİ?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 12 Eylül'de katıldığı bir TV programında Anayasa'nın 4. maddesini hedef alarak, değiştirilmesini istemişti.

Yapıcıoğlu, açıklamasında şunları söylemişti:

'Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız. Tamam mı anladınız mı? 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Diğer maddeleri oturalım beraber yazalım. İlk 4 madde değil, 4. madde.'

ÖZEL'DEN 'MİKROP' YANITI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Susurluk ziyaretinde yaptığı açıklamada HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa’nın 4'üncü maddesini hedef alan sözlerine ilişkin, "Benim HÜDA-PAR’a bir sözüm yok. Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsınız. Mikrop, mikroptur. Ama milliyetçi muhafazakarım diyenler… Hele hele Tayyip Bey’in sağ kolunda HÜDA-PAR, öbür kolunda Devlet Bahçeli var. Sen bu HÜDA-PAR’a ne diyorsun Devlet Bey? Kimler kimlerle beraber?" yorumunda bulunmuştu.

ANAYASA'NIN 4'ÜNCÜ MADDESİ

"Anayasanın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3'üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez."

TÜRKİYE Haberleri

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na Sürpriz Ziyaret
Anayasa Tartışmalarında Bahçeli Son Noktayı Koydu
'Yoldaş Olmak İçin Buradayım' Dedi İmza Attı
CHP'li Belediye Başkanına Siyasi Yasak
CHP'de Mansur Yavaş Krizi! Ne Zaman Ayrılacak Belli Oldu