1 Mayıs Operasyonlarında Gözaltına Alınan 27 Kişi Hakkında Tutuklama Talep Edildi

Anayasa Mahkemesi'nin 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamaya ilişkin kararına dayanarak 1 Mayıs'ta polisle karşı karşıya gelen ve gözaltına alınan 27 kişi hakkında tutuklama talep edildi.

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isterken polisle karşı karşıya gelen ve gözaltına alınan 27 kişi hakkında tutuklama istendi. Anayasa Mahkemesi kararına da dayanarak 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen bu kişiler, 21 Mayıs'ta ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı.

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul şubesinden yapılan açıklamaya göre, savcılık işlemleri tamamlanan bu 27 kişi hakkında tutuklama talep edildi. 1 Mayıs günü ve takip eden günlerde İstanbul'un Saraçhane, Beşiktaş ve Beyoğlu ilçelerinde polisle karşı karşıya gelen çok sayıda kişi gözaltına alınmış, bunlardan 50'si hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi/Ulusal Post
 

GÜNCEL Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan tarihi çağrı! Bu hafta sonu sonu göreceksiniz diyerek duyurdu
CHP'li eski başkan gözaltına alındı
Mahkemeden Ekrem İmamoğlu için yeni karar! İtiraz edilmişti
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin'den tepki çeken CHP açıklaması
Hikmet Çetin'den büyük rest! Ben ancak kayyumu sokmamak için nöbet tutarım