Açıklamalar Peş Peşe Gelmişti! Discord'a Erişim Engeli Getirildi

Çocuklara yönelik suçlar nedeniyle popüler sosyal medya platformu Discord'a erişim engeli getirildi. Adalet Bakanlığı'nın açıklamasının ardından Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, platformu erişime kapattı.

Discord platformuna erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uygulamada çocuk ve kadınlara yönelik şiddet, şantaj ve cinsel saldırılarda bulunduğu iddia edilen gruplara ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurmasının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu süreçte iki çocuğun gözaltına alındığını açıklamıştı.

Başlatılan soruşturmaların ardından, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 9 Ekim tarihli kararıyla Discord’a erişim engellendi.

RUSYA DA YASAKLADI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), popüler mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord’un yasal gereklilikleri yerine getirmediği gerekçesiyle ülkede engellendiğini bildirdi.

Rus TASS haber ajansına göre, Roskomnadzor basın servisinden yapılan açıklamada, Discord mesajlaşma uygulamasının Rus yasalarını ihlal ettiği belirtilerek, uygulamanın aşırılıkçı amaçlarla kullanıldığı, bu amaçlarla vatandaşların kandırıldığı, uyuşturucu satışı ve yasa dışı bilgilerin yayılmasını sağladığı için engelleme kararı getirildiğini açıkladı.

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal Medya Üzerinden Veri Satışı Yapan Çete Çökertildi: 20 Kişi Tutuklandı
AB, Elon Musk'ı Köşeye Sıkıştırdı: X'in Cezası Tüm Şirketlerini Etkileyebilir
Android Kullanıcıları İçin WhatsApp'ta Yeni Özellik: Seçenekler Artıyor
Motosiklet ve Drone Sahiplerine Kötü Haber! MTV ve ÖTV Kapsamı Genişliyor
TOGG Satılıyor mu? Yeni Başkan Tosyalı Son Noktayı Koydu