Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe Maçı Sonrası 4 Futbolcu İçin Karar

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma sonuçlandı. Sahaya giren 23 taraftar ve 4 futbolcu hakkında uzlaştırma kararı verildi.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve büyük tartışmalara neden olan maçın ardından soruşturma sonuçlandı. 4 futbolcu ve 23 taraftarın dosyaları uzlaştırma bürosuna gönderilirken, bazı futbolcular hakkında takipsizlik kararı verildi.

Geçtiğimiz sezon oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar, Türk futbolunda bir kez daha şiddetin boyutlarını gözler önüne serdi. Soruşturma sonucunda, olaylara karışan futbolcular ve taraftarlar hakkında çeşitli kararlar alındı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, sahaya giren H.Ç, K.O, O.B, A.A, M.H.K, E.Y, E.Y, G.Ç, H.Ş, M.B, M.O, Ö.F.Ş, R.B, S.A, S.K, A.S, Y.Ç, M.A.K, Y.E, Y.K, F.B, H.E ve R.A hakkında (6222 sayılı yasanın 17/1 maddesi delaletiyle 5237 sayılı yasanın 86/2 maddesi uyarınca) dosyaların uzlaştırma bürosuna gönderme kararı yazıldı.

EGEMEN KORKMAZ'IN DA DOSYASI GÖNDERİLDİ

Aynı olaylar ile ilgili futbolcular Osayi Samuel, Jayden Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat ve o dönem Fenerbahçe'de oynayan Michy Batshuayi hakkında da dosyalarının uzlaştırma bürosuna gönderme kararı alındı.

Eski Trabzonspor Kulübü yardımcı antrenörü olan Egemen Korkmaz'ın da dosyası uzlaştırma bürosuna gönderildi.

Yürütülen soruşturma sonucunda, eylemin meşru müdafaa kapsamında olduğu belirlenen diğer Fenerbahçeli futbolcular hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. Ayrıca, sahaya giren ancak herhangi bir futbolcuya fiziki saldırıda bulunmayan 84 taraftar hakkında da adli işlem yapıldığı bildirildi.

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın As Kalecisi Mert Günok'tan Kötü Haber
Acun Ilıcalı'dan 50 Milyon Dolarlık Proje: Rihanna, Fenerbahçe'ye Geliyor
Juventus'lu Kenan Yıldız, Piyasa Değerini Patlattı! 5 Basamak Birden Yükseldi
Fenerbahçe'den Ayrılan Ryan Kent'e 2 Talip!
Golden Boy'da Türk Rüzgarı! Finalistler Belli Oldu