Büyükekşi'nden 'Yolsuzluk' İddialarına Yanıt: 'Yanlış Bilgilendirme Var'

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yaşanan yolsuzluk iddialarıyla ilgili gerilim artıyor. Eski TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kendisini suçlamasına cevap verdi.

Türkiye futbolunun nabzını tutan Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) sular durulmuyor. Mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun eski yönetimi yolsuzlukla suçlamasıyla başlayan süreç, Mehmet Büyükekşi'nin açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı. Büyükekşi, yapılan harcamaların yönetim kurulu kararı olduğunu belirterek, yanlış bilgilendirme yapıldığını iddia etti.

'MALİ TABLOLARDA OYNAMA VAR'

Hacıosmanoğlu, 'Genel kurula 5 milyon lira artıda mali tablo sundular. Arkadaşlarımız inceleyince 278 milyon 342 bin 398 lira açık çıktı. Mali tablolarda oynayarak yaptıkları hareket var. Konuyu mali direktöre sordum, 'İbra sorunu yaşamayalım diye böyle yaptık' dedi. Hemen görevine son verdik. Şimdi suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca top sponsorumuz Puma'nın ödemesi gereken 200 bin Euro ekstra parayı önce bir kulübe, sonra duvar reklamcısına göndermesini istiyorlar ancak şirket bunu kabul etmiyor.' ifadelerini kullanmıştı.

Eski yönetimin şampiyona bittikten sonra 4 milyon 681 bin euro misafir ağırlanmasına harcadığını ifade eden Hacıosmanoğlu, 'Avrupa Şampiyonası bittikten sonra 2-3 gün daha kalan misafirler var dediler. Bunlar bir de çok lüks yerlerde kalmışlar. Şampiyona bitmiş niye kalıyorsunuz?' demişti.

'YANLIŞ BİLGİLENDİRME VAR, CEVAP VERECEĞİZ'

Gündemi sarsan bu iddiaların ardından Radyospor'a konuşan Büyükekşi, 'Yanlış bilgilendirme var. Önümüzdeki günlerde yazılı bir açıklama ile cevap vereceğiz.' dedi.

'BEN TEK BAŞIMA KARAR VERMEDİM'

Büyükekşi görevi teslim ettikten sonra Hacıosmanoğlu ile hiç görüşmediğini söyleyerek, 'Görevi bıraktıktan sonra İbrahim Hacıosmanoğlu ile hiç görüşmedim. EURO 2024'te yapılan seyahat harcamaları, yönetim kurulu kararı ile alındı, ben tek başıma karar vermedim.' ifadelerini kullandı.
 

SPOR Haberleri

Golden Boy'da Türk Rüzgarı! Finalistler Belli Oldu
Ampute Futbol Milli Takımı Balkan Şampiyonu Oldu
Fenerbahçe, İngiliz Kanat Oyuncusunun Macerasına Nokta Koydu
Siyasi Gerginlikler Sporu Etkiledi! Fenerbahçe Beko Maçı Türkiye'den Alındı
Şampiyonlar Kupası 5'inci Kez Fenerbahçe Opet'in Oldu