12 Dev Adam'dan Biriydi, Evinde Ölü Bulundu: Asım Pars

Türk basketbolunun efsane isimlerinden biri daha aramızdan ayrıldı. 2001 yılında 12 Dev Adam olarak adlandırılan milli takımımızın parçası olan Asın Pars, Bosna'daki evinde ölü bulundu.

Türk basketbolunun önemli isimlerinden biri olan Asım Paščanović Pars, Bosna'daki evinde ölü bulundu.

2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan 12 Dev Adam'ın önemli oyuncularından Pars, 48 yaşında hayatını kaybetti. Pars'ın vefat haberini Beşiktaş'ın genel menajeri Nedim Yücel, sosyal medya hesabından duyurdu.

Yücel paylaşımında, "Canım kardeşim, oda arkadaşım, çok üzgünüm çok, mekanın cennet olsun kardeşim benim" ifadelerini kullandı.

ASIM PARS KİMDİR?

Asim Pars, gerçek adıyla Paščanović, 1976 yılında Tuzla'da doğmuştur. Türkiye vatandaşlığına geçerek soyadını Pars olarak değiştirmiştir. Basketbol kariyerine Sloboda'da antrenmanlara katılarak başlamış ve o dönemdeki genç takımıyla eski Yugoslavya'nın şampiyonu olmuştur.

Türkiye'de Galatasaray, Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka ve Erdemir gibi önemli takımlarda forma giymiştir. Ayrıca Dinamo Moskova ve Lokomotiv Rostov gibi kulüplerde de birkaç sezon oynamıştır.

Asim Pars, 2001 Eurobasket'te Türkiye milli takımıyla gümüş madalya kazanmıştır.

SPOR Haberleri

Yılmaz Vural Veda Etti
Hollandalı Eski Futbolcudan Türk Futboluna Ağır Eleştiri: 'Bir Vizyonları Yok'
AB'den FIFA'yı Sarsan Karar: Futbol Dünyası Değişiyor
Okan Buruk'un Değişiklikleri Sonuç Vermedi: Galatasaray, Avrupa'da Puan Kaybetti
PFDK Fırtınası Süper Lig'i Vurdu: Galatasaray'a Çifte Ceza