Novartis, 2024 İ̇laca Erişim Endeksi Raporunda Dünya Genelinde Birinci Sırada Yer Aldı

Novartis CEO'su Vas Narasimhan:- "2024 İlaca Erişim Endeksi'nde birinci sırada yer almamız, yenilikçi ilaçların, insanların nerede yaşadıklarından bağımsız olarak, ihtiyaç duyanlara ulaşmasını sağlama konusundaki temel taahhüdümüzü yansıtmaktadır"

İSTANBUL (AA) - Novartis, 2024 İlaca Erişim Endeksi (ATMI) raporunda üç basamak yükselerek ilk sıraya yerleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Novartis, 2024 ATMI raporunda birinci sırada yer alarak dünya genelinde ilaca erişimi iyileştirme konusundaki liderliğini vurguladı.

Her iki yılda bir yayınlanan endeks, dünya çapındaki en büyük 20 araştırma odaklı ilaç şirketini, ilaçlara, aşılara ve tanı yöntemlerine erişimi geliştirme çabaları açısından değerlendiriyor.

Endeks, bu değerlendirmeyi 113 düşük ve orta gelirli ülkede 81 hastalığı kapsayan çalışmalar üzerinden yapıyor. 

Rapor, özellikle Novartis'in bulaşıcı olmayan hastalıklar sıtma, chagas hastalığı ve dang humması gibi hastalıklar alanındaki lider portföyünü ve AR-GE süreçlerinin ileri aşamasında yer alan ürünler için geniş kapsamlı erişim stratejilerini öne çıkarıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Novartis Üst Yöneticisi (CEO) Vas Narasimhan, şirketin tarihinde ilaca erişimin her zaman önceliklendirdikleri bir konu olduğunu belirterek, "2024 İlaca Erişim Endeksi'nde birinci sırada yer almamız, yenilikçi ilaçların, insanların nerede yaşadıklarından bağımsız olarak, ihtiyaç duyanlara ulaşmasını sağlama konusundaki temel taahhüdümüzü yansıtmaktadır." açıklamasında bulundu.

İlaca erişimi AR-GE aşamalarının en erken evrelerinden itibaren entegre etmenin yollarını aramaya devam ettiklerin aktaran Narasimhan, "Halk sağlığı alanında kariyerine başlayan bir hekim ve bilim insanı olarak, Novartis gibi araştırmacı şirketlerin hastalara tedavi sunmadaki farkını ilk elden gördüm. Erişime yönelik açığı kapatmak için sektör olarak daha yapacak çok işimiz var, ancak belirtmeliyim ki bu sonuç, hastaların hayatlarını iyileştirmek ve uzatmak için tıbbı yeniden tasarlamaya kendini adamış 70 binde fazla çalışanımız ve iş ortaklarımız sayesinde gerçekleşti." değerlendirmesini yaptı.

Novartis Küresel Sağlık Başkanı Lutz Hegemann da tıbbi yeniliklere geniş ve kapsayıcı erişimi sağlamanın sürdürülebilir bir iş modeli olarak pozitif etkilerini en üst düzeye çıkarmanın temel bir parçası olduğunu kaydetti.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankası'ndan Beklenmeyen Hamle
Kocaeli'nde dev firma onlarca kişiyi işten çıkardı: İşçiler tepkili
Kiraya yüzde 100 maaşlara yüzde 30 zam
Bunu yaptırmayana 14 bin 310 TL
SSK, Bağ-Kur ve 81 ildeki tüm emeklilere artık bedava!