Merkez Bankası'ndan Faiz Kararı Öncesi Piyasa Beklentileri Netleşti

Merkez Bankası'nın faiz kararları, hem ekonomi hem de vatandaşların bütçeleri üzerinde önemli etkiler yaratıyor. Bloomberg'in yaptığı ankete göre, piyasa katılımcıları Eylül ayı toplantısında Merkez Bankası'nın faizi sabit bırakacağını öngörüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 19 Eylül'de açıklayacağı faiz kararına ilişkin piyasa beklentileri netleşti. Bloomberg'in yaptığı ankete göre, katılımcıların büyük çoğunluğu Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakacağını öngörüyor. Ancak yılın son çeyreğinde faiz indirimine başlanabileceği yönünde görüşler de öne çıkıyor.

2024 YIL SONU FAİZ TAHMİNLERİ

2024 yılının sonunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizinin yüzde 47,5 seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. Bu tahminler arasında en yüksek beklenti yüzde 50, en düşük beklenti ise yüzde 45 olarak kaydedildi.

FAİZ İNDİRİMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ankete katılan 22 kurumdan 18'i, TCMB'nin ilk faiz indirimini 2024 yılının son çeyreği olan Ekim, Kasım veya Aralık döneminde gerçekleştireceğini öngörüyor. Sadece dört kurum, 2024'te herhangi bir indirim adımı beklemiyor. 

EKONOMİ Haberleri

Faiz İndirimi Ne Zaman Gelecek?
Global Piyasalardaki Pozitif Seyir ve TCMB Kararı Borsa'ya Yansıdı
Fed'in Faiz İndirimi Borsayı Uçurdu
Faizlerde Değişiklik Yok
Fed, Faiz Kararını Açıkladı