IMF'den Türkiye'ye Asgari Ücret Uyarısı: 'Yüksek Artıştan Kaçının'

Asgari ücret zammı bekleyen milyonlar için beklenmedik bir gelişme yaşandı. IMF, Türkiye'ye yapacağı asgari ücret zammında dikkatli olması gerektiği konusunda dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Türkiye'de milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı konusunda Uluslararası Para Fonu (IMF) önemli bir uyarıda bulundu. IMF yetkilileri, yüksek bir zammın enflasyonu tetikleyebileceği konusunda uyararak, hükümete farklı bir yol önerdi.

IMF Türkiye Misyon Şefi P. Walsh, asgari ücret zammının enflasyonu tetikleyebileceği konusunda uyarıda bulundu. Walsh, bu durumun önlenmesi için hükümetin doğrudan destekleyici tedbirler alması gerektiğini vurguladı.

Walsh, ardışık enflasyonun yüzde 2'nin üzerinde seyrettiğini belirterek, faiz indirimine gitmenin "muhtemelen erken" olduğunu ifade etti. 2024 başında yapılacak zamların enflasyon üzerindeki etkilerine dikkat çeken Walsh, "Bu yıl bunun olmamasını umuyoruz, çünkü yüksek enflasyona sahip birçok ülkedeki deneyimlerimizden biliyoruz ki ulusal düzeyde bu şekilde ücret belirlemek enflasyon beklentileri için büyük bir çıpadır" dedi.

DÜŞÜK GELİRLİ AİLELERE DESTEK ÖNERİSİ

Walsh, düşük gelirli hanelere nakit transferleri yoluyla destek sağlayacak sosyal programların geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Bu yaklaşımın, düşük ücretle çalışanların gelirlerini artırmaya yardımcı olacağını ifade etti.

PİYASA BEKLENTİLERİ YÜZDE 25 ZAM YÖNÜNDE

Uzmanlar, ocak ayında asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin piyasa beklentisinin yüzde 25 civarında oluştuğunu belirtiyor. Yabancı kurumların da Türkiye’ye yaptığı ziyaretler sonrasında benzer raporlar sunduğu gözlemleniyor.

EKONOMİ Haberleri

Borsa İstanbul'da Devlet Bahçeli Etkisi
Büyüme Tahminleri Revize Edildi
Rahmi Koç, Dünya Devini Satın Aldı ve Türkiye'de Üretime Geçecek
Tapuda Değişiklik! Miras Paylaşımında Yeni Dönem Başladı
3 Marka Daha Hileli Ürünler Listesine Eklendi