Fed'in Faiz İndirimi Sinyalinde Altın Fiyatları Patladı

Altın fiyatları, Fed'in faiz indirimi sinyalleri vermesiyle birlikte yeni bir rekor kırdı. Gram altın, dolar/TL kuru ile hesaplandığında 2.894 TL'ye yükselerek yatırımcıları heyecanlandırdı.

Fed'in faiz indirimi beklentilerinin güçlenmesiyle birlikte altın fiyatları tarihi zirvelere ulaştı. Spot altın, ons başına 2.635 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görürken, gram altın da 2.894 TL'ye yükseldi. 

Bloomberght'de yer alan habere göre, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaşmasıyla odak noktasının işgücü piyasasına yönelmesi gerektiğini ve "bunun önümüzdeki yıl çok daha fazla faiz indirimi anlamına geleceğini" söyledi. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari de işgücü piyasasının zayıflığına işaret etti, ancak Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic daha ılımlı bir duruş sergiledi.

Piyasalar, yıl sonuna kadar Fed'in üç çeyrek puanlık daha faiz indireceğini fiyatlarken, Orta Doğu'daki jeopolitik gerginlikler de altına olan talebi destekliyor. Altın, yatırımcılar için hem enflasyona karşı korunma aracı hem de güvenli liman olarak öne çıkıyor.

EKONOMİ Haberleri

Borsa, Enflasyonla Mücadele Gölgesinde Kırmızı Kapattı
Mehmet Emin Karamehmet Şimdi Ne Yapıyor? Bir devin batış hikayesi
Çiftçiler Holding Neden Battı? Çiftçiler Holding Kimin? Çiftçiler Holding Sahibi
Düşen Faizler ve Zayıflayan Dolar Altını Parlattı
Prim Ödeyecekler mi?