Çiftçiler Holding Neden Battı? Çiftçiler Holding Kimin? Çiftçiler Holding Sahibi

Son yılların en büyük iflas dosyasında oyuncu Şahan Gökbakar’ın da adı geçince bir anda Çiftçiler Holding sosyal medyada gündem oldu. Peki ama Çiftçiler Holding neden battı? Çiftçiler Holding'in sahibi kim? İşte Çiftçiler Holding hakkındaki detaylar.

Son yıllarda Türkiye’nin ekonomik gündeminde önemli bir yer tutan iflas dosyaları arasında, Çiftçiler Holding’in durumu dikkat çekici bir şekilde öne çıkmıştır. Özellikle ünlü oyuncu Şahan Gökbakar’ın bu dosyada isminin geçmesi, sosyal medyada geniş yankı bulmuş ve Holding hakkında birçok spekülasyona yol açmıştır. Peki, Çiftçiler Holding neden battı? Sahibi kimdir? İşte bu konudaki detaylar.
 

Çiftçiler Holding, Türkiye'de ilk kamyon fabrikasını kuran şirket olarak biliniyor.

Çiftçiler Gayrimenkul ve Askom Kamyon AŞ, Türkiye'nin en köklü holdinglerinden biri olan Çiftçiler Holding'e bağlıydı. Mersinli Çiftçi Ailesi'nin 77 yıl kadar önce kurduğu holdingin ana faaliyet alanı otomotiv olsa da, enerji, inşaat ve lüks yat ticareti grubun faaliyet alanları arasında başı çekti. Alfa Romeo, Lancia, Jeep ve Chrysler gibi otomobil markalarının yetkili bayiliğini yapan Çiftçiler Holding, Türkiye'de ilk kamyon fabrikasını kuran şirket olarak biliniyor. Askam Kamyon, uzun yıllar sektörün önemli oyuncularından biri konumunda oldu.

ÇİFTÇİLER HOLDİNG KİMİN, SAHİBİ KİMDİR?

Sait ve Hikmet Çiftçi, Çiftçiler holdingin kurucularıdır. Holding otomotiv sektörü dışında denizcik, gayrimenkul ve sigortacılık alanlarında da faaliyet gösteren dev bir şirkettir.

ÇİFTÇİLER HOLDİNG NEDEN BATTI?

Zincirlikuyu’nda 45’er katlı 2 kuleden oluşan Çiftçi Towers’ı inşa eden şirket için 30 Haziran 2022 günü iflas kararı verildi. Şirketin tasfiyesi için en büyük alacaklıların temsilcilerinden oluşan iflas idaresi oluştu. Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre bankalara yüzlerce milyon dolar borçlu olan şirketin inşa ettiği projeden gayrimenkul alan isimlerden birinin de oyuncu Şahan Gökbakar olduğu anlaşıldı. 

Şahan Gökbakar'ın dairesi 2’inci kulenin 17’inci katında


Gökbakar ile şirket arasında 11 Nisan 2012 günü gayrimenkul satış sözleşmesi imzalandı. Gökbakar, 2’inci kulenin 17’inci katında 247 numaralı daireyi satın aldı. Gökbakar, sözleşme gereği ödemelerinin tamamına yakınını yaptı.

Daire teslim edilmedi


En son 50 bin dolarlık ödemenin ise, dairenin teslimi ile eş zamanlı yapılacağı kararlaştırıldı. Ancak daire teslim edilmeyince Gökbakar da kalan ödemeyi yapmadı.

Gökbakar'dan başvuru: ‘Kalan 50 bin doları ödeyeyim dairemi verin’
İflas idare masasının 15 Temmuz tarihli toplantı tutanağına göre, Gökbakar avukatı aracılığı ile başvuruda bulundu. Başvuruda özetle Gökbakar’ın, kalan 50 bin doları ödemeyi yapmaya hazır olduğu, dairesinin ise hacizlerden temizlenmiş halde adına tescili istendi.

Anılan toplantı tutanağa göre, Gökbakar’ın yanı sıra A. Merdan Araz da anılan projeden satın aldığı gayrimenkulü teslim alamayan bir diğer isim oldu.

Kaynaklar: Halk TV, Ekonomim.com

EKONOMİ Haberleri

Borsa, Enflasyonla Mücadele Gölgesinde Kırmızı Kapattı
Mehmet Emin Karamehmet Şimdi Ne Yapıyor? Bir devin batış hikayesi
Düşen Faizler ve Zayıflayan Dolar Altını Parlattı
Prim Ödeyecekler mi?
2024 Şeker Pancarı Alım Fiyatı Belli Oldu