Çarpıcı Dolar/TL Tahmini! Wells Fargo'dan Yıl Sonu Senaryosu

Uluslararası finans devi Wells Fargo'nun ekonomisti Brendan McKenna, Türkiye ekonomisi için çarpıcı bir tahmin yaptı. Dolar/TL tahmini şaşırtırken enflasyon beklentisi değerlendirmesi de dikkat çekti.

Wells Fargo Uluslararası Ekonomisti ve Döviz Stratejisti Brendan McKenna, Türkiye'deki yıl sonu enflasyon beklentilerini değerlendirerek dolar/TL tahminini açıkladı. 

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi Yüzde 55-60

CNBC-e'de yer alan habere göre, McKenna, yıl sonunda enflasyonun resmi tahminlerin oldukça üzerinde, yüzde 55 ila yüzde 60 civarında olmasını bekliyor. 

Merkez Bankası'nın yıl sonu için belirlediği yüzde 38 hedefinin iddialı olduğunu vurgulayan McKenna, "Yıl sonunda enflasyonun yüzde 38 olması bana iddialı görünüyor. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yıl sonuna kadar mevcut seviyelerde tutmasını beklerdim, ancak bu boyutta bir dezenflasyon yüzde 50 politika faiz oranlarıyla bile gerçekleşmeyebilir," dedi.

Dolar Tahmini Şaşırttı

McKenna, önümüzdeki 12-24 aylık dönemde Türkiye'nin daha rasyonel ekonomi politikalarına sıkı bir şekilde bağlanması ve kurumların kredibilitesinin artmasıyla derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunda iyileştirmeler yapabileceğini ifade etti. 

Ayrıca, McKenna, yıl sonu dolar/TL tahminini de 32,5 TL olarak belirtti.

EKONOMİ Haberleri

TOKİ Arsa Satışı Şartları ve Fiyatları Belli Oldu
Devlet Memurlarının Fazla Mesai Ücreti Belli Oldu: Yüzde 26 Zam
Faiz İndirimi Yine Rafa Kalktı
Anlaşma Sağlandı! Odeabank’ın Yeni Sahibi Belli Oldu
AKP Harekete Geçti