Bitcoin, Biden'ın Adaylıktan Çekilmesiyle Dalgalandı

Bitcoin, ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından dalgalı bir seyir izledi.

Bitcoin, ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından dalgalı bir seyir izledi. Bu karar, lider kripto para biriminin fiyatında önemli hareketliliklere yol açtı.

Açıklamanın hemen ardından 67 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin, kısa süre içinde 1.000 dolarlık bir düşüş yaşayarak 67.340 dolara geriledi. Ancak, yatırımcıların tepkisiyle birlikte BTC tekrar yükselişe geçti.

Eski Başkan Trump'ın kripto endüstrisine olan desteğini açıklayıp Bitcoin'in "Amerika'da üretilmesi" gerektiğini vurgulaması, son haftalarda Bitcoin’in toparlanmasına katkı sağladı.

Standard Chartered analistleri, Biden'ın kararının ardından başkanlık seçimlerinin Bitcoin fiyatı için önemli bir katalizör olacağını belirtirken, Trump'ın zaferinin yıl sonuna kadar BTC fiyatını 150 bin dolara çıkarabileceği öngörüsünde bulundu.

EKONOMİ Haberleri

7 Bin TL ve Üzeri Alışverişte Yeni Kural
TOKİ Arsa Satışı Şartları ve Fiyatları Belli Oldu
Devlet Memurlarının Fazla Mesai Ücreti Belli Oldu: Yüzde 26 Zam
Faiz İndirimi Yine Rafa Kalktı
Anlaşma Sağlandı! Odeabank’ın Yeni Sahibi Belli Oldu