Bakan Işıkhan’dan En Düşük Emekli Maaşı Açıklaması: 'Yanlış Bir Algı Var'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli maaşı konusunda yaptığı açıklamada, 12.500 TL rakamını işaret ederek, 'Yanlış bir algı var. Oysa 50-60-80 bin TL aylık alan emeklilerimiz de var.' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli maaşı hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.  15 bin TL tahminlerine karşılık olarak 12.500 TL rakamını işaret eden Işıkhan, "Yanlış bir algı var. Oysa 50-60-80 bin TL aylık alan emeklilerimiz de var" dedi.

Bakan Işıkhan, emeklilik şartları ve aylık bağlama oranları hakkında da bilgi verdi.

'SİSTEMDE NE KADAR UZUN KALIRLARSA, AYLIKLARI DA O KADAR YÜKSEK OLUR'

Işıkhan, emeklilik sistemi üzerinde köklü bir değişiklik planlanmadığını belirterek, 'Bu konuda müdahalelerde tek başımıza karar vermemiz mümkün değil. Diğer bakanlıklarımız da hassasiyetle yaklaşıyorlar. Emeklilik bir haktır ve vatandaşlarımız, gerekli süreyi doldurduktan sonra bu haktan yararlanacaklar. Ancak sistemde ne kadar uzun süre kalırlarsa, alacakları emekli aylıkları da o kadar yüksek olacaktır.' açıklamasında bulundu.

'SAĞLIKLI İKEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİN'

Işıkhan, enflasyonun yüksek olduğu bazı dönemlerde emeklilik sistemine dair farklı görüşler ortaya çıkabileceğini belirterek, 'Bizim amacımız, çalışanlarımızın daha fazla üretmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlamasıdır. Vatandaşlarımızın sağlıklı iken çalışmaya devam etmelerini rica ediyorum. Sistemde kalmak hem kişisel gelirlerini hem de ülkenin ekonomik büyümesini olumlu yönde etkileyecektir.' dedi.

'YANLIŞ BİR ALGI VAR'

Ocak 2025'te en düşük emekli maaşının 15 bin TL olması beklenirken Bakan Işıkhan, 'Yanlış bir algı var; emeklilerimizin büyük bir kısmının bu maaşı aldığı sanılıyor. Oysa 50-60-80 bin TL aylık alan emeklilerimiz de var.' dedi.
 

EKONOMİ Haberleri

Rahmi Koç, Dünya Devini Satın Aldı ve Türkiye'de Üretime Geçecek
Tapuda Değişiklik! Miras Paylaşımında Yeni Dönem Başladı
3 Marka Daha Hileli Ürünler Listesine Eklendi
Emlakçı Mağduru Vatandaş İsyan Etti! Emlakçılık Yasaklansın
Dev Bankadan Cesur 'Altın' Tahmini: Tarih Verdi