Altın Fiyatları Yeni Haftaya Yükselişle Girdi: Doların Zayıflığı ve Faiz İndirim Beklentileri Destekliyor

Altın fiyatları, zayıflayan dolar ve ABD'de faiz indirimi beklentilerinin etkisiyle yeni haftaya hafif bir yükselişle başladı. Piyasalar, Fed'in para politikasına dair ipuçları edinmek amacıyla açıklanacak ekonomik verileri dikkatle izliyor.

Altın fiyatları, yeni haftaya hafif bir yükselişle başladı. Zayıflayan dolar ve ABD'de faiz indirimi beklentileri bu yükselişte etkili oldu. Yatırımcılar, Fed'in para politikasıyla ilgili ipuçları için bu hafta açıklanacak ekonomik verileri takip ediyor.

Açıklanacak verilerin, Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gideceği yönündeki beklentileri güçlendireceği öngörülüyor. Vadeli işlemler, bu olasılığı yüzde 97 olarak fiyatlıyor.

Bu hafta birçok önemli ekonomik verinin açıklanması beklenirken, Cuma günü ABD Merkez Bankası'nın (Fed) öncelikli enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim endeksi de duyurulacak.

Altında Son Durum (22 Temmuz 2024)

Spot piyasadaki altın ons fiyatı yüzde 0,27 artışla 2.406 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram altın 2.555 TL, çeyrek altın 4.419 TL ve Cumhuriyet altını ise 16.665 TL'den satılmakta.

EKONOMİ Haberleri

7 Bin TL ve Üzeri Alışverişte Yeni Kural
TOKİ Arsa Satışı Şartları ve Fiyatları Belli Oldu
Devlet Memurlarının Fazla Mesai Ücreti Belli Oldu: Yüzde 26 Zam
Faiz İndirimi Yine Rafa Kalktı
Anlaşma Sağlandı! Odeabank’ın Yeni Sahibi Belli Oldu