Trump'ın Kamala Harris'e Yaptığı Bağışlar Gündeme Geldi!

Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesinin ardından, gözler yardımcısı Kamala Harris'e çevrildi. Ancak dikkat çeken bir haber gündeme geldi. Donald Trump'ın, 2011 ve 2013 yıllarında Harris'e bağış yaptığı tekrar gündeme geldi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, finansal kayıtlar eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın Kamala Harris'e 2011'de 5 bin dolar, 2013'te ise 1.000 dolarlık bağış yaptığını ortaya koydu. Bu bağışlar, Harris'in California başsavcılığı için yürüttüğü kampanyalar sırasında gerçekleşti.

Uzmanlar, Trump'ın iş insanı olarak Demokrat Parti'ye yaptığı bağışların olağan bir durum olduğunu belirtirken, bu durum sosyal medyada da geniş yankı buldu. Ayrıca, Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın 2014'te Harris'in kampanyasına 2 bin dolarlık bağış yaptığı da kaydedildi.

Öte yandan, The Sacramento Bee gazetesinin 2020'deki haberine göre, Trump, 2015'te başkanlık adaylığını açıkladığında, Harris'in aldığı bağışları insan hakları savunucusu bir vakfa bağışlamıştı. Bu gelişmeler, Trump ve Harris arasındaki geçmiş bağış ilişkisini yeniden gündeme taşıdı.

DÜNYA Haberleri

Scholz'un Türkiye Ziyaretinde Ele Alacağı Konuları Açıkladı
'Bugün Hesabı Kapattık Ancak...'
'Siyasi Çözüm Önünde Aşılamaz Bir Engeldi'
Fransa'da Kıyamet Senaryosu! 6 İl Kırmızı Alarmda
Hamas'ın Yeni Lideri Yahya Sinvar Öldü mü?