O Ülke İçin Bir Uyarı da Danimarka'dan Geldi: Seyahat Etmeyin!

Danimarka Dışişleri Bakanlığı, İsrail-Lübnan sınırındaki artan gerilim nedeniyle vatandaşlarına İsrail'e seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Danimarka, İsrail-Lübnan sınırında yükselen gerilim ve çatışma riskine dikkat çekerek, vatandaşlarına İsrail'e seyahat etmemeleri çağrısında bulundu. Bakanlık açıklamasında, bölgedeki durumun kötüleşebileceği ve güvenlik risklerinin artabileceği vurgulandı. 

İki ülke arasındaki sınırda tansiyonun son haftalarda yükseldiği kaydedilen bakanlık açıklamasında, gerginliğin daha da tırmanabileceği ve bölgedeki durumun kötüleşebileceği vurgulandı.

Açıklamada, Danimarka halkına, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların artması ihtimali ve Gazze'deki durumun yol açtığı güvenlik riski nedeniyle İsrail'e seyahat edilmemesi tavsiye edildi.

Son dönemde İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan-İsrail sınırında yaşanan çatışmaların şiddetlenmesi ve İsrail'in son dönemde Lübnan'a yönelik "büyük bir saldırıya yönelik operasyonel planları onayladığını" açıklamasının ardından bölgede çatışmaların büyümesi endişesi artıyor.

Daha önce ABD, Rusya, Makedonya, Kanada, Kuveyt, Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi ülkeler, vatandaşlarına Lübnan'dan ayrılmayı da içeren seyahat uyarıları yapmıştı.

DÜNYA Haberleri

ABD-İngiltere Koalisyonu Saldırıya Geçti
Bosna Hersek'te Ölümcül Sel Felaketi: Türkiye Yardıma Hazır
ABD'de Helene Kasırgası'nın İzleri Silinemiyor: Ölü Sayısı Artıyor
İsrail'den Yeni Saldırı İddiası
Netanyahu, 'Bunun Bedelini Ödeyecekler' Demişti