Netanyahu'nun Kongre Konuşması Sonrası Protestolar Beyaz Saray Önünde de Devam Etti

ABD Başkanı Joe Biden ile görüşen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Beyaz Saray önünde Filistin destekçisi göstericilerin protestosuyla karşılaştı.

ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Beyaz Saray önünde büyük bir protesto gösterisiyle karşılandı. Filistin destekçisi yüzlerce gösterici, iki ülkenin Gazze politikasını eleştirerek acil ateşkes talep etti. Güvenlik önlemleri altında gerçekleşen gösteride, Netanyahu'ya yönelik sert sloganlar ve pankartlar dikkat çekti. 

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Beyaz Saray'ın çevresindeki birçok yol kapatılırken, çoğu zaman gösterilere izin verilen Beyaz Saray'ın hemen önündeki Lafayette Park da bugün polis tarafından kapatıldı.

Lafayette Park'ın dışındaki alanda toplanan yüzlerce gösterici, Netanyahu ve Biden aleyhinde sloganlar atarak Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulundu.

Ellerinde taşıdıkları pankartlarda Netanyahu'yu "soykırımcı" olarak niteleyen göstericiler, "İsrail'in Gazze'deki soykırımını durdurun" yazılı büyük bir pankart açtılar.

"Netanyahu bir savaş suçlusudur" yazılı pankartlar taşıyan bazı Yahudi grupların da katıldığı gösteri, Biden ile Netanyahu'nun Beyaz Saray'da görüştüğü süre boyunca devam etti.

Dün ABD Kongresine hitap eden Netanyahu'ya yönelik dev bir protesto gerçekleştirilmiş, binlerce kişi Beyaz Saray ile Kongre arasındaki ana güzergah olan Pennsylvania Caddesi'nde geniş katılımlı büyük bir gösteri düzenlemişti.

DÜNYA Haberleri

'Bugün Hesabı Kapattık Ancak...'
'Siyasi Çözüm Önünde Aşılamaz Bir Engeldi'
Fransa'da Kıyamet Senaryosu! 6 İl Kırmızı Alarmda
Hamas'ın Yeni Lideri Yahya Sinvar Öldü mü?
İsrail, Her An Saldırabilir