Lübnan'da Güvenlik Krizi: İtalya'nın Ardından Bir Ülke Daha Vatandaşlarını Uyardı

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği yoğun hava saldırılarının ardından İtalya'nın ardından Belçika da vatandaşlarına ülkeyi terk etme çağrısında bulundu.

Lübnan'da yaşanan insani kriz derinleşirken, Belçika hükümeti de vatandaşlarını bu durumdan etkilenmemek için ülkeyi terk etmeye davet etti. İsrail'in saldırıları nedeniyle binlerce Lübnanlı evlerini terk etmek zorunda kalırken, Belçika vatandaşları da güvenlik endişeleriyle ülkeyi terk ediyor.

Belçika'nın resmi ajansı Belga'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki güvenlik durumunun "daha da kötüleşebileceği" uyarısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Durumun öngörülemezliği nedeniyle Lübnan'a seyahat edilmemesi tavsiye edilmekte ve Belçika vatandaşlarından mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri istenmektedir." ifadesine yer verildi.

Lübnan'da yaklaşık 1800 Belçika vatandaşının yaşadığı tahmin ediliyor.

⁠İSRAİL LÜBNAN’DA 609 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

İsrail ordusu, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail’in pazartesi günü itibarıyla ülkeye yönelik artan hava saldırılarında 609 kişi öldü.

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden edilenlerin sayısının 500 bine yaklaştığını ifade etti.

DÜNYA Haberleri

Donbas'ta Rusya'dan Yeni Zafer İddiası
İtalya, Lübnan'daki Vatandaşlarına 'Dönün' Çağrısı Yaptı
Hindistan'da M Çiçeği Alarmı! Daha Bulaşıcı Varyant Tespit Edildi
Bangladeş'te Öğrenci Protestoları Büyüyor, Ölü Sayısı Artıyor
Harris ve Trump: Başkanlık Yarışı Başa Baş Devam Ediyor