İsrail'den Yeni Saldırı İddiası: 'Hizbullah'ın İstihbarat Merkezini Vurduk'

Ortadoğu'da gerilim tırmanıyor. İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen bir istihbarat merkezini vurduğunu açıkladı.

İsrail-Lübnan arasındaki gerilim tırmanışa geçti. İsrail, Lübnan'a yönelik askeri operasyonlarını genişleterek Hizbullah'ın Beyrut'taki 'istihbarat merkezini' vurduklarını iddia etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, İsrail ordusu, son saldırıda "istihbarat merkezinin, çalışanlarının ve istihbarat toplama araçlarının" hedef alındığını öne sürdü.

Lübnan ordusu ise ülkenin güneyinde gerçekleşen iki ayrı İsrail saldırısında iki askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İlk saldırıda, Lübnan ordusu ve Kızılhaç araçlarından oluşan bir konvoyun tahliye çalışması sırasında bir asker öldü ve dört Kızılhaç gönüllüsü yaralandı. Daha sonra, bir kışlanın vurulması sonucu başka bir askerin daha öldüğü bildirildi. Lübnan ordusu, bu savaşta ilk kez ateşle karşılık verdiklerini belirtti.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad, 7 Ekim saldırılarından bu yana ülkede 127'si çocuk olmak üzere toplam 1974 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

DÜNYA Haberleri

ABD-İngiltere Koalisyonu Saldırıya Geçti
Bosna Hersek'te Ölümcül Sel Felaketi: Türkiye Yardıma Hazır
ABD'de Helene Kasırgası'nın İzleri Silinemiyor: Ölü Sayısı Artıyor
Netanyahu, 'Bunun Bedelini Ödeyecekler' Demişti
İsrail, Lübnan'a Kara Saldırısını Resmen Başlattı