İsrail'den Beyrut'a Hava Saldırısı: 11 Üst Düzey Hizbullah Komutanı Öldü

İsrail ordusu, Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında 14 kişinin öldüğünü, 66 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırının hedefindeki Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından İbrahim Akil dahil 11 üst düzey komutan öldü.

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında 14 kişinin öldüğünü ve 66 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırıda, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından İbrahim Akil'in de aralarında bulunduğu 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yönelik bir hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırının "hedefe yönelik" olduğu belirtilirken, Lübnan Sağlık Bakanlığı Acil Durum Operasyonlar Merkezi, saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 9'unun durumunun ağır olduğu bildirildi. Ayrıca, Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, beş çocuğun da saldırıda yaşamını yitirdiğini aktardı.

YOĞUN DUMANLAR YÜKSELDİ

Beyrut'un güneyinden basına yansıyan görüntülerde yoğun bir duman bulutunun yükseldiği görüldü. Bölgedeki sakinler, yüksek bir patlama sesi duyduklarını ifade etti. Saldırının, İsrail’e ait bir F-35 savaş uçağı tarafından Camus Caddesi'ndeki bir apartmana iki füze ile gerçekleştirildiği bildirildi.

HİZBULLAH'IN ÜST DÜZEY KOMUTANI HEDEF ALINDIĞI İDDİASI 

İsrail ordu radyosuna göre, saldırıda Hizbullah'ın operasyon komutanı İbrahim Akil'in hedef alındığı belirtildi. Akil, 1983'te Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği'nin bombalanmasıyla ilişkili olduğu gerekçesiyle ABD tarafından arananlar listesinde yer alıyordu. İki güvenlik kaynağı, Akil'in hava saldırısında öldüğünü ve Hizbullah'ın Radwan biriminin toplantısı sırasında diğer üyeleriyle birlikte hayatını kaybettiğini bildirdi.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 5 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Saldırının gerçekleştiği yerden yükselen yoğun dumanlar, bölgedeki sağlık ekipleri ve ambulansların hızla sevk edilmesine neden oldu. NNA'nın haberine göre, hedef alınan binanın yoğun nüfus barındırması nedeniyle çok sayıda kadın ve çocuğun da öldüğü ve yaralandığı kaydedildi. İlk belirlemelere göre, beş çocuğun hayatını kaybettiği tespit edildi.

LÜBNAN BAŞBAKANI'NDAN SERT TEPKİ

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, saldırının ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in "hiçbir insani, hukuki ya da ahlaki hususa önem vermediğini" vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesine konuşan bir güvenlik yetkilisi, Hizbullah ile artan savaş ihtimaline dair "Savaşın yeni bir aşamasındayız" açıklamasında bulundu.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, Beyrut’a düzenlenen saldırıdan önce İsrail'den herhangi bir bildirim almadıklarını belirtti. Kirby, Lübnan'daki ABD vatandaşlarını ülkeden ayrılmaya ve Lübnan'a gidecek ABD vatandaşlarından ise ülkeye çağırdı. Joe Biden yönetiminin bölgede bir tırmanıştan kaçınma çabası içinde olduğu ifade edildi.

SALDIRININ ARDINDAKİ GELİŞMELER

Beyrut'taki hava saldırısı, Lübnan'da geçtiğimiz günlerde yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği patlamaların ardından gerçekleşti. Bu patlamalarda Hizbullah ve Lübnan, İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv saldırıları üstlenmemişti. Saldırının ardından Hizbullah, İsrail hedeflerine yedi ayrı roket saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

DÜNYA Haberleri

'Muhtemelen Bunu Söylememeliydim'
Danimarka'da Sosyal Medya Devlerine Uyarı: 'Suça Alet Olmayın'
AB Çalışanları Brüksel'de Filistin İçin Ayaklandı
Çağrı Cihazı Patlamaları Lübnan'ı Sarsıyor
Lübnan'da Patlayan Çağrı Cihazlarının İzleri Macaristan'da: Gizemli Şirketin Kapıları Kapalı