Hizbullah'tan Hayfa ve Golan Tepeleri'nde Roket Saldırısı: İsrail, 'OHAL' Tedbirleri Uzatıldı

Hizbullah'ın İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına yanıt olarak başlattığı roket saldırıları, gerginliği artırdı. İsrail, Demir Kubbe hava savunma sistemi ile bu saldırıları püskürtürken, ülkenin kuzeyinde OHAL tedbirlerini uzatma kararı aldı.

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar tırmanıyor. Hizbullah’ın roketleri, Demir Kubbe sistemi tarafından büyük ölçüde imha edilirken, İsrail kuzeyinde güvenlik önlemlerini artırarak olağanüstü hal (OHAL)  tedbirlerini uzatma kararı aldı. ABD ise artan gerginlikler nedeniyle Orta Doğu'ya ek asker göndereceğini duyurdu.

İSRAİL ORDUSU LÜBNAN'A ŞİDDETLİ HAVA SALDIRILARI DÜZENLİYOR

İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a karşı yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi. Bu saldırılar sonucunda, Lübnan'dan atılan en az 165 roketin olduğu bildirildi.

GOLAN TEPELERİ VE HAYFA'YA ROKET SALDIRISI

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Golan Tepeleri'nin kuzeyine 25 roket atıldığı, Hayfa çevresinin ise 15 roketle hedef alındığı belirtildi. Hava savunma sistemlerinin çoğu roketi imha ettiği, ancak bazı roketlerin açık alanlara düştüğü kaydedildi. Ayrıca, işgal altındaki Filistin toprakları Batı Şeria'ya 100 kilometre uzaklıkta 10 roketin düştüğü ifade edildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

İsrail ordusu, Lübnan'daki Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen 800 noktaya hava saldırısı düzenledi. Hadera kentinden sınıra kadar olan bölgede hava sahası kapatıldı. İç Cephe Komutanlığı, Hayfa'nın kuzeyinden sınıra kadar uzanan bölgelerde güvenlik talimatlarını çarşamba akşamına kadar uzattı. Bu talimatlar kapsamında, açık alanlarda 10, kapalı alanlarda ise sığınak bulunması durumunda 100 kişiden fazla toplanmalar kısıtlandı. Eğitime ara verildi ve tüm plajlar kapalı kalmaya devam edecek.

ABD, BÖLGEYE EK ASKER GÖNDERİYOR

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), artan gerginlikler nedeniyle Orta Doğu'ya ek asker göndereceğini açıkladı. Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "Orta Doğu'daki artan gerginlikler ve tedbirleri çoğaltmak amacıyla, bölgede halihazırda bulunan güçleri güçlendirmek için az sayıda ek ABD askeri personeli gönderiyoruz" denildi. ABD'nin bölgede yaklaşık 40 bin askeri bulunduğu belirtiliyor.

DÜNYA Haberleri

'Saldırı Anında Nükleer Silah Kullanacağız'
Lübnan'da Güvenlik Krizi: İtalya'nın Ardından Bir Ülke Daha Vatandaşlarını Uyardı
Donbas'ta Rusya'dan Yeni Zafer İddiası
İtalya, Lübnan'daki Vatandaşlarına 'Dönün' Çağrısı Yaptı
Hindistan'da M Çiçeği Alarmı! Daha Bulaşıcı Varyant Tespit Edildi