Belçika'da Başörtülü Kadına Sözlü Taciz

Belçika'nın Anvers kentinde toplu taşıma şirketi De Lijn'e ait otobüse binen başörtülü bir kadın, inmek üzere olduğu esnada şoförün 'Başörtünü çıkar, burası Belçika.' sözleriyle tacize maruz kaldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Anvers'te 6 Şubat'ta başörtülü kadın, toplu taşıma şirketi De Lijn'e ait şehir içi otobüsüne bindi. İnmek için ön kapıya yönelen kadına kapıyı geç açan şoför, "Başörtünü çıkar, burası Belçika." ifadelerini kullanarak inen kadına el hareketiyle hakaret etti.

Tanıklardan birinin olayın ardından şoförü kayda alarak paylaştığı ve "Irkçılık yaptın." dediği görüntü, sosyal medyada yer aldı.

Morane Miangue isimli tanık, "Kadın otobüsten indiğinde bile şoför hala ona vurmak istiyor gibiydi." ifadesini kullandı.

De Lijn Sözcüsü Frederik Wittock AA muhabirine, şirketin ifade ve din özgürlüğüne değer veren, ülkenin bu anlamda sahip olduğu çeşitliliğe saygılı çalışma prensipleri olduğunu söyledi.

Olayı doğrulayan Wittock, şirketin kabul edilemez olayı kınadığını belirtti.

Wittock, "Bazen insanlar, sadece insan, kurumsal kimliğin dışında davranabiliyor. Yolcuya asla söylenmemesi gereken saldırgan ifadeler kullanılmış. Hatlarımızdaki otobüslerin yüzde 75'i doğrudan bizim, yüzde 25'i ise dışarıdan alım yaptığımız şirketin personeli tarafından kullanılıyor. Söz konusu şoför de dış personeldi. Bu sürece müdahalemizde bize hız ve etki kaybettirse de her iki şirket söz konusu şahısla ilgili gerekli önlemleri aldık." diye konuştu.

DÜNYA Haberleri

Almanya'dan İmamoğlu'nun tutuklanmasına sert eleştiri: Türkiye demokrasisi için ciddi bir gerileme
Hakkında "Öldü" diye haberler çıkıyordu...Yaşadığına dair İlk fotoğraf paylaşıldı
Suriye'nin yeni yönetiminden Türkiye'den gelenlere vize şoku!
Papa Franciscus hastaneye kaldırıldı: ''Durumu stabil''
İngiltere'den Türkiye için seyahat uyarısı: