21 Bin Vaka, 626 Can Kaybı: Sudan'da Kolera Salgını Can Almaya Devam Ediyor!

Sudan'da kolera salgınıyla mücadele her geçen gün zorlaşıyor. Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamasına göre, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 626'ya ulaştı. Vaka sayısındaki artış ise sağlık sistemini iyice zorluyor.

Sudan'da kolera salgını tüm ülkeyi kasıp kavuruyor. Savaşın yarattığı yıkımın üzerine bir de kolera salgını eklenince Sudanlı halk büyük bir sınavdan geçiyor. Sağlık sistemi çökmüş durumda, can kayıpları hızla artıyor ve vaka sayısı 21 bini aştı.

Sudan Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamalarına göre, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 626’ya yükseldi. 

SALGIN RESMEN İLAN EDİLDİ

Sudanlı yetkililer, 12 Ağustos'ta kolera salgınını resmen ilan etti. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 1 Ekim’de yaptığı açıklamada yaklaşık 3,4 milyon Sudanlı çocuğun salgın hastalık riski altında olduğunu bildirdi. UNICEF ise, Sudan’a 1,4 milyon doz kolera aşısı göndererek salgının kontrol altına alınmasına katkıda bulunmaya çalışıyor.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA

Süregelen savaş, Sudan’ın sağlık sistemini işlevsiz hale getirdi. Bu durum, kolera ve diğer salgın hastalıkların yayılmasını hızlandırarak halkın yaşam koşullarını daha da kötüleştiriyor. Salgınla mücadelede yetersiz kalan sağlık altyapısı, durumu daha karmaşık hale getiriyor.

DÜNYA Haberleri

Scholz'un Türkiye Ziyaretinde Ele Alacağı Konuları Açıkladı
'Bugün Hesabı Kapattık Ancak...'
'Siyasi Çözüm Önünde Aşılamaz Bir Engeldi'
Fransa'da Kıyamet Senaryosu! 6 İl Kırmızı Alarmda
Hamas'ın Yeni Lideri Yahya Sinvar Öldü mü?