Yabancı Analistlerden Dikkat Çeken Asgari Ücret Tahmini: Beklentiler Yükseliyor

Asgari ücretlilerin hayat pahalılığı karşısında artan beklentileri sürerken, yabancı yatırımcılar 2025 yılı için asgari ücret artışına dair tahminlerini paylaşmaya devam ediyor.

Yabancı Analistlerden Dikkat Çeken Asgari Ücret Tahmini: Beklentiler Yükseliyor
Yayınlanma Tarihi : 23 Ağustos 2024 19:28

Türkiye’de asgari ücret tartışmaları, finans piyasalarının gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Yabancı yatırımcılar ve analistlerin tahminlerine göre, 2025 yılı için asgari ücrette sınırlı bir artış olacak.

Analistler, 2025 yılı için Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerine yakın bir artış beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alacağı kararların, hayat pahalılığı ile mücadele eden seçmenler üzerindeki etkileri üzerine spekülasyonlar sürüyor.

ENFLASYON HEDEFİNE YAKIN OLACAK

Bloomberg'e göre, yabancı yatırımcılar, 2025 yılı için Merkez Bankası’nın öngördüğü enflasyon hedefine daha yakın duran daha düşük bir ücret artışı bekliyor.

Deutsche Bank analistleri Christian Wietoska ve Yiğit Onay, yıl sonu enflasyonunun yüzde 42, 2025 yılı için ise yüzde 23 olacağını ve fiyat baskılarının gelecek yıl daha da azalacağını tahmin ederken, analistler "Bu da 2024’te olduğu gibi 2025’te de asgari ücrete tek bir zam yapılacağı varsayımıyla yüzde 25-30’luk bir artış anlamına geliyor" yorumunda bulundu.
 

Etiketler :