Türkiye'nin En Yoksul Şehirleri Açıklandı: Üç Şehir de Aynı Bölgede Yer Alıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması, Türkiye'nin en yoksul şehirlerinin hangileri olduğunu ortaya çıkardı. Üç kentin aynı bölgede yer alıyor olması ise dikkat çekti.

Türkiye'nin En Yoksul Şehirleri Açıklandı: Üç Şehir de Aynı Bölgede Yer Alıyor!
Yayınlanma Tarihi : 19 Ekim 2024 00:13

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre, Türkiye'nin en yoksul şehirleri belirlendi. Bu araştırma sonucunda üç şehrin aynı bölgede yer alması dikkat çekici bir bulgu olarak karşımıza çıkıyor.


Gerçek Gündem'deki habere göre; Yüksek enflasyon, Türkiye'de yaşayan dar gelirlilerin hayatları giderek zorlaşıyor. En düşük emekli maaşının ve asgari ücretin açlık sınırının altında kalmasından sonra, Türkiye'de adeta bir pandemi haline gelen yoksulluk, araştırma raporlarında görülen sonuçlar izlenene neden oldu.

thumbs-b-c-b9a384a412eb5ae0732c23ab952e1e8f.jpg

TÜRKİYE'NİN EN YOKSUL ŞEHİRLERİ BELLİ OLDU

Verilerle oynanan veriler arasında kamuoyuna göre oranlar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yayınlanan Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması raporunun son durumu Türkiye'nin yoksulluk haritası paylaşıldı. 2023 yılının ilk yarısındaki şekilde uygulanan raporda, Türkiye geneli yoksulluk oranı yüzde 21,7 çıktı.



En zayıf şehirliler şu şekilde...

Araştırmada, Türkiye'de en zayıf olarak tespit edilen bölge TR82 olarak açıklanırken, bu bölgede yer alan ve en zayıf 3 şehir ise Kastamonu, Çankırı ve Sinop oldu.

İSTANBUL'DA YOKSULLUK TAVAN YAPTI

Paylaşılan 3 ilden sonra Türkiye'nin en kötü bölgesi olarak İstanbul'un olduğu TR10 ve yüzde 21,7 ile Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerini kapsayan TRA2 bölgeleri geldi.



YOKSULLUĞUN EN AZ OLDUĞU ŞEHİRLER GAZİANTEP, ADIYAMAN VE KİLİS

Yoksulluk oranı düşük bölge, yüzde 10,4 ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'in dahil olduğu TRC1, yüzde 12,9 ile Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'in bulunduğu TRC3 ve Şanlıurfa ile TRC2 bölgelerini kapsayan Diyarbakır illeri oldu. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin yer aldığı TR63'ün deprem felaketi nedeniyle alan uygulaması yapılamadı.

Kaynak: Gercekgundem.com