Türkiye-Kore Ekonomik İlişkileri Yeni Bir Boyuta Taşınıyor: Swap Anlaşması Yenilendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Kore Merkez Bankası, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla imzalanan swap anlaşmasını yeniledi.

Türkiye-Kore Ekonomik İlişkileri Yeni Bir Boyuta Taşınıyor: Swap Anlaşması Yenilendi
Yayınlanma Tarihi : 12 Ağustos 2024 11:25

TCMB Başkanı Fatih Karahan ve Kore Merkez Bankası Başkanı Chang Yong Rhee tarafından imzalanan yeni swap anlaşmasıyla, Türkiye ve Güney Kore arasında yerel para birimleri üzerinden yapılacak takas işlemlerine önemli bir ivme kazandırıldı. 

Swap anlaşmasının iki merkez bankası arasında güncel döviz kurlarını yansıtacak şekilde azami 56 milyar Türk lirası veya 2,3 trilyon Kore wonu değerinde yerel para birimi takasına imkan sağlayacağı belirtilen açıklamada, "Anlaşma geçerlilik süresi bugünden itibaren 3 yıl olup, tarafların karşılıklı uzlaşısı üzerine uzatılabilecektir. Anlaşma, para takası finansmanlı ticaret mutabakatı yoluyla ikili ticareti ve mali iş birliğini teşvik etme amacını taşımaktadır. Taraflar, swap anlaşması ile iki merkez bankası arasındaki iş birliğinin daha da güçleneceğini öngörmektedir." ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :