Teknoloji Sektöründe İşten Çıkarma Alarmı! Binlerce Çalışanın İşine Son Verildi

ABD merkezli ağ teknolojileri devi Cisco, yeniden yapılanma planı kapsamında küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 7'sini azaltacağını açıkladı.

Teknoloji Sektöründe İşten Çıkarma Alarmı! Binlerce Çalışanın İşine Son Verildi
Yayınlanma Tarihi : 15 Ağustos 2024 00:24

Teknoloji sektörünün önde gelen oyuncularından Cisco, yeni bir işten çıkarma kararıyla gündeme geldi. Şirket, küresel çapta gerçekleştirdiği yeniden yapılanma planı kapsamında yaklaşık yüzde 7 oranında iş gücünü azaltacağını duyurdu. Bu karar, sektördeki ekonomik yavaşlamanın etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Cisco, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yaptığı bildirimde, önemli büyüme fırsatlarına yatırım yapılması ve daha fazla verimlilik sağlanmasına olanak tanıyacak yeniden yapılandırma planını açıkladı.

Bu planın şirketin küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 7'sini etkilemesinin beklendiği belirtilen bildirimde, kıdem ve fesih tazminatı gibi kalemler nedeniyle yaklaşık 1 milyar dolar gider tahmin edildiği kaydedildi.

Cisco, şubat ayında da organizasyonu düzenlemek ve temel öncelikli alanlara daha fazla yatırım yapılmasını sağlamak üzere bir yeniden yapılanma planı açıklamıştı. Bu organizasyonel değişikliklerden şirketin küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 5'inin etkileneceği ifade edilmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :