SGK Uzmanı Rakam Verdi: Asgari Ücrete Ara Zam Yolda

Yüksek enflasyonun etkisiyle erimeye devam eden asgari ücret için yeni bir gelişme yaşandı. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, hükümetin asgari ücrete ek zam yapma konusunda daha fazla beklemeyeceği belirterek yapılacak zammı açıkladı.

SGK Uzmanı Rakam Verdi: Asgari Ücrete Ara Zam Yolda
Yayınlanma Tarihi : 05 Ağustos 2024 17:38

Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, uzmanlardan asgari ücretle ilgili dikkat çekici yorumlar gelmeye başladı. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Eylül ayına kadar asgari ücrete ek 3.500 TL zam yapılabileceğini açıkladı. Böylece asgari ücret 20 bin liranın üzerine çıkabilir. Ancak hükümetten henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

2024 yılı itibarıyla asgari ücrete yapılan yüzde 49’luk zammın ardından, son 7 ayda asgari ücretin alım gücünün neredeyse 14 liraya gerilediği gözlemlendi. Ankara’da bu konuda hareketli günler yaşanırken, Karakaş, asgari ücretle ilgili tarih ve rakam öngörülerinde bulundu.

ucret.jpg

Ara Zam Olacak mı?

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, hükümetten henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, asgari ücrete ek zam yapılmasının ertelenemeyeceğini belirtti. Mynet'te yer alan habere göre, Karakaş, Eylül ayına kadar asgari ücrete ek zam yapılacağını ve bu zammın 3 bin 500 lirayı bulabileceğini öngördü.

para.jpg

Asgari Ücret 20 Bin Lira Sınırını Aşabilir

Karakaş’a göre, Eylül ayına kadar gerçekleştirilecek ek zam ile asgari ücretin 20 bin liranın üzerine çıkması bekleniyor. Uzman, hükümetin asgari ücretle ilgili resmi bir açıklama yapmamasını, çalışan kesimdeki beklentileri artırmamak amacıyla değerlendirdi.

Etiketler :