Satış Paniğinin Ardından Bitcoin'de Güçlü Yükseliş

Dün küresel piyasaları saran satış paniği, kripto para birimlerini de etkilemişti. Ancak bugün yaşanan sürpriz bir gelişmeyle Bitcoin, yüzde 10'un üzerinde değer kazanarak 55 bin doların üzerine çıktı.

Satış Paniğinin Ardından Bitcoin'de Güçlü Yükseliş
Yayınlanma Tarihi : 06 Ağustos 2024 10:39

Dün yaşanan tarihi satış baskısına inat, Bitcoin bugün güçlü bir yükseliş gösterdi. Son 24 saatte yüzde 10'dan fazla değer kazanan Bitcoin, 55 bin dolar seviyesini aştı. Kripto piyasasının genelinde de yaşanan toparlanma, sektördeki belirsizlikleri bir nebze de olsa azalttı.

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 9,6 artarak 1 trilyon 980 milyar dolara yükseldi.

Analistler, ABD'de dün açıklanan veriler ve Fed yetkililerinin açıklamaları sonrasında piyasaların bir nebze de olsa rahatladığını belirtti.

Saat 09.45 itibarıyla son 24 saatte fiyatında yüzde 10,5 artış yaşayan Bitcoin, 55 bin 791 dolar seviyesine çıktı. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum ise son 24 saatte yüzde 12,1 değer kazanarak 2 bin 520 dolar seviyesine yükseldi.

Küresel piyasalar, ABD'de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesiyle ve Asya piyasasındaki gelişmelerle haftanın ilk işlem gününde tarihi satış baskısıyla karşı karşıya kalmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :