Rus Büyükelçisinin İddiaları Sonrası... Türkiye'deki Bankalar Rusya'dan Çekiliyor mu?

Rusya'ya yönelik yaptırımların gölgesinde Türkiye'deki bankalar da hareketleniyor. TASS ajansına göre, Türkiye'deki bankaların neredeyse tamamı Rusya ve Belarus ile olan işlemlerden çekilmek istiyor.

Rus Büyükelçisinin İddiaları Sonrası... Türkiye'deki Bankalar Rusya'dan Çekiliyor mu?
Yayınlanma Tarihi : 19 Eylül 2024 20:37

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'un Türkiye'deki bankaların Rusya'ya sevkiyat yapan firmalara zorluk çıkardığı yönündeki açıklamalarının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye'deki bankaların Rusya ile ilişkilerini sınırlandırma kararı aldığı iddia edildi. 

TASS ajansına göre, Tüm bankaların Rusya ve Belarus ile olan işlemlerini durdurmak istediği ve bu işlemlerin Emlak Katılım Bankası'na devredilmesi planlandığı belirtildi.

BÜYÜKELÇİ YERHOV NE DEMİŞTİ?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye'deki bankalarının Rusya'ya sevkiyat yapan firmaları zorladığını, bazılarının transferlerini engellediğini ve hesaplarını kapattığını belirterek, "Bu müşterileri aktif bir şekilde tespit ediliyor ve transferleri engelleniyor ya da hesapları tümden kapatılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :