Metropol Araştırma: Ekonominin Kötü Yönetildiğini Düşünenlerin Oranı Yüzde 81.3

Metropol Araştırma'nın yaptığı son ankete göre, Cumhur İttifakı'nın ortakları olan AKP ve MHP'ye oy veren seçmenlerin büyük çoğunluğu, Türkiye'nin ekonomik yönetimini kötü buluyor.

Metropol Araştırma: Ekonominin Kötü Yönetildiğini Düşünenlerin Oranı Yüzde 81.3
Yayınlanma Tarihi : 29 Temmuz 2024 12:29

Metropol Araştırma, 12-16 Temmuz tarihleri arasında 28 ilde 1.699 kişiyle gerçekleştirilen anketin sonuçları dikkat çekici veriler sundu. Ankete göre, Cumhur İttifakı'nın ortakları olan AKP ve MHP'ye oy veren seçmenlerin büyük çoğunluğu, Türkiye'nin ekonomik yönetimini kötü buluyor. 

Ankete katılanların yalnızca yüzde 16.3'ü ekonominin iyi yönetildiğini düşünürken, kötü yönetildiğini belirtenlerin oranı ise yüzde 81.3'e ulaştı. Bu durum, 14 Mayıs 2023 Milletvekili seçimlerinde oy vermiş seçmenler arasında da çarpıcı bir tablo ortaya koyuyor. AKP'ye oy verenlerin yüzde 63.1'i, MHP'ye oy verenlerin ise yüzde 67.6'sı ekonominin kötü yönetildiğini kabul etti.

Metropoll Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, bu sonuçları değerlendirirken, "Cumhur İttifakı seçmenleri dahil tüm toplum ekonominin iyi yönetilmediği konusunda ittifak etmiş görünüyor" ifadelerini kullandı. 

metrepoll.jpg

Etiketler :