Merkez Bankası'ndan Dolar ve Altın Hesaplarına 'Dönüşüm' Tebliği

Merkez Bankası, Türk Lirasını güçlendirmek amacıyla yeni bir adım attı. Yayımlanan tebliğ ile yurtiçi yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin döviz ve altın hesapları, belirlenen tarihler itibarıyla Türk Lirası'na çevrilebilecek.

Merkez Bankası'ndan Dolar ve Altın Hesaplarına 'Dönüşüm' Tebliği
Yayınlanma Tarihi : 02 Eylül 2024 09:55

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz ve altın hesaplarının Türk Lirası'na çevrilmesine yönelik önemli bir karar aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, belirlenen tarihler itibarıyla bankalardaki dolar, euro, sterlin ve altın hesapları, hesap sahibinin talebi üzerine Türk Lirası'na dönüştürülecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ''Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ''de yaptığı değişiklikleri içeren tebliğler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğde yapılan değişiklik şöyle:

"TÜRK LİRASI MEVDUAT VE KATILMA HESAPLARINA DÖNÜŞÜMÜN

DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAYI: 2021/14)’DE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SAYI: 2024/19)

MADDE 1- 21/12/2021 tarihli ve 31696 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’in 4 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Yurt içi yerleşik gerçek kişiler ile yurt içi yerleşik tüzel kişilerin 31/8/2024 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir.”

MADDE 2- Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Tebliğ hükümlerini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı yürütür."

Etiketler :