Martı TAG'dan Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliğine Tam Destek

Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem, Martı TAG gibi paylaşımlı yolculuk uygulamalarının yasal zemine oturtulmasının İstanbul'un taşımacılık sorunlarını büyük ölçüde çözeceğine inanıyor.

Martı TAG'dan Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliğine Tam Destek
Yayınlanma Tarihi : 17 Temmuz 2024 11:09

Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 18 Temmuz 2024'te ele alacağı Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği'ne ilişkin oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Öktem, Martı TAG gibi paylaşımlı yolculuk uygulamalarının yasal zemine oturtulmasının İstanbul'un trafik ve taşımacılık sorunlarına çözüm olacağına inanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Martı'nın hizmetlerinden Martı TAG, paylaşımlı yolculuk uygulamalarının İstanbul gibi büyük şehirlerde trafiğin azalmasına katkı sağlıyor. Şirket, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasında sürücüler tarafından tercih ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yarın gerçekleştirilecek olan toplantıda paylaşımlı yolculuk yönetmeliğinin ele alınacak olmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Martı TAG gibi uygulamaların yasal zemine oturtulmasının, İstanbul'un taşımacılık alanındaki sorunlarını büyük ölçüde çözeceğini belirten Öktem, özellikle vergi kaçağı, emek sömürüsü ve güvenlik sorunlarına dikkati çekerek, bu sorunların paylaşımlı yolculuk yönetmeliğiyle ortadan kalkabileceğini savundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :