GİB'den Gelir Vergisi ve MTV Taksitleri İçin Son Gün Uyarısı!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) açıklamasına göre, 2024 yılına ait motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ve 2023 yılında elde edilen kazançlara ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödemeleri için son gün yarın.

GİB'den Gelir Vergisi ve MTV Taksitleri İçin Son Gün Uyarısı!
Yayınlanma Tarihi : 30 Temmuz 2024 12:58

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan önemli bir duyuru geldi. 2024 yılına ait motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ve 2023 yılında elde edilen kazançlara ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödemeleri için son gün yarın, 31 Temmuz Çarşamba olarak belirlendi. 

Taksit ödemeleri, Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil Uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartları veya banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ile mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından yapılabiliyor.

Mükellefler, MTV ödemelerini Dijital Vergi Dairesinden şifreye ihtiyaç duymadan, plaka, TC kimlik numarası ile tescil veya sahiplik belge tarihi bilgilerinden birini girerek gerçekleştirebiliyor.

Öte yandan, PTT iş yerlerinden ve vergi dairelerinden de ödeme imkanı bulunuyor.

İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için tarayıcıya "gib.gov.tr" adresi ya da bankaların resmi internet adresleri yazılarak giriş yapılması önem taşıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :