Enpara Bağımsız Banka Oldu: Milyonlarca Müşterinin IBAN'ı Değişecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından verilen faaliyet izniyle Enpara, bağımsız bir banka haline geliyor. Bu gelişmeyle birlikte milyonlarca Enpara müşterisinin IBAN numarası değişecek.

Enpara Bağımsız Banka Oldu: Milyonlarca Müşterinin IBAN'ı Değişecek!
Yayınlanma Tarihi : 23 Ağustos 2024 11:47

EFT ve havale işlemlerinde ücret almaması, kredi kartı aidat ücreti olmaması ve daha birçok avantajı nedeniyle tercih edilen sanal bankacılık uygulamalarından biri olan Enpara'da büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından verilen faaliyet izniyle Enpara, artık bağımsız bir banka olarak hizmet verecek. 

MİLYONLARCA MÜŞTERİNİN IBAN NUMARASI DEĞİŞECEK

Faaliyetlerine QNB Finansbank çatısı altında devam etmeyecek olan Enpara, banka müşterilerinin IBAN numaralarının değiştirecek. Enpara'nın 'bankacılık kodunun' değişmesi nedeniyle yeniden IBAN numaraları yeniden belirlenecek.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Konuya ilişkin Resmi Gazete'de şu ifadelere yer verildi:

"5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 10. maddesi ve Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliği'ne ilişkin yönetmeliğin 7. maddesi doğrultusunda yapılan değerlendirme sonucunda, Kurulun 03.08.2023 tarih ve 10640 sayılı kararı ile kuruluş izni verilen Enpara Bank AŞ'ye faaliyet izni verilmiştir."

BANKADAN İLK AÇIKLAMA

Şirket tarafından yapılan açıklamada ise, "Enpara.com olarak faaliyetlerimize mevcut değerlerimiz, prensiplerimiz ve bugüne kadar ortaya koyduğumuz bankacılık anlayışı ile devam etmek her zaman en temel önceliğimiz olacaktır." ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :