E-ticaret'te Yeni Dönem: Instagram'dan Facebook'a Büyük Göç

Son yıllarda popüler hale gelen canlı mezatlar, Instagram'a erişimin engellenmesiyle birlikte durağanlık yaşadı. Birçok işletme, satışlarını sürdürebilmek için Facebook'u tercih etti.

E-ticaret'te Yeni Dönem: Instagram'dan Facebook'a Büyük Göç
Yayınlanma Tarihi : 08 Ağustos 2024 23:25

Türkiye'de Instagram'a erişimin engellenmesiyle birlikte, canlı mezatlarla satış yapan işletmeler yeni bir arayışa girdi. Daha önce Instagram'da düzenlenen canlı yayınlarla ürünlerini satışa sunan işletmeler, erişim engeli nedeniyle Facebook'a yöneldi. 

Canlı Mezat Satışları Etkilendi

Son yıllarda Instagram üzerinden yaygınlaşan canlı mezat satışları, erişim engeli nedeniyle bir haftadır gerçekleştirilemiyor. Bu kısıtlamalar, Instagram üzerinden satış yapan işletmeleri yeni çözümler aramaya zorladı.

Facebook’a Geçiş

Özellikle popüler hale gelen canlı mezat satışları, Instagram’daki kısıtlamalar nedeniyle Facebook’a taşındı. İşletmeler, Facebook’un canlı yayın özelliklerini kullanarak satışlarını sürdürmeye başladı.

Çeşitli Ürünler Satılıyor

Instagram’da kıyafetler, antikalar, koleksiyon parçaları, tespih ve mücevherler gibi birçok ürünün satışının yapıldığı canlı mezatlar, erişim engelinin 6 gün boyunca sürmesi nedeniyle büyük bir darbe aldı. Bu süreçte, işletmeler alternatif çözümler bulmak zorunda kaldı.

Etiketler :