Dövizde Makas Açıldı: Kapalıçarşı-Bankalararası Fiyat Farkı Zirveyi Gördü

Döviz piyasalarında yeni bir hareketlilik yaşanıyor. Bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı arasındaki dolar kuru farkı, son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Dövizde Makas Açıldı: Kapalıçarşı-Bankalararası Fiyat Farkı Zirveyi Gördü
Yayınlanma Tarihi : 22 Ağustos 2024 18:23

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) çıkışların döviz talebini artırdığına dair açıklamalarıyla birlikte, dolar kuru üzerindeki baskı yeniden arttı. Bu durum, bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı arasındaki dövizde kur farkının da açılmasına neden oldu.

Bloomberg'in derlediği verilere göre, 21 Ağustos’ta bankalararası piyasada dolar/TL 33,88 seviyesinden günü tamamlarken, Kapalıçarşı'da aynı dakikalarda fiyatlar 34,10 seviyesindeydi. Dolar/TL'de bankalararası-Kapalıçarşı makası 22 kuruşa yükselirken, iki fiyat arasındaki fark 9 Nisan'da 23 kuruş seviyesine çıkmıştı.

Geçmiş yıllarda kur atakları, TCMB düzenlemeleri, seçim süreçleri dönemlerinde de Kapalıçarşı’da fiziki talebin arttığı görülürken hem bankalararası fiyat farkı hem de alış-satış farkları oluşarak 1 liranın üzerine çıkan farklar izlenmişti.

Bankalararası piyasada dolar/TL 33,93 bandında hareket ederken, Kapalıçarşı'da alış kurunun 34,10 seviyelerine çıkıyor.

Etiketler :