Dev Amerikan Bankasında Altın Tavsiyesi: 'Rekor Fiyatlara Rağmen Alın'

Altın fiyatları rekor seviyelere ulaşsa da, Bank of America stratejisti Michael Hartnett, yatırımcılara altın almalarını önerdi. Hartnett, enflasyon riskine karşı altın gibi reel varlıkların önemine dikkat çekerek, altın ETF'lerine göz kırptı.

Dev Amerikan Bankasında Altın Tavsiyesi: 'Rekor Fiyatlara Rağmen Alın'
Yayınlanma Tarihi : 24 Ağustos 2024 18:44

Bank of America'dan çarpıcı bir altın tahmini geldi. Stratejist Michael Hartnett, altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasına rağmen yatırımcılara altın almaları yönünde uyarıda bulundu. Hartnett, merkez bankalarının altın alımına devam etmesi ve gelecekteki enflasyon riskine karşı altın gibi reel varlıkların önemine dikkat çekti.

CNBC-e'de yer alan habere göre, Bank of America (BofA) yatırım stratejisti Michael Hartnett, altın fiyatlarının rekor seviyelere yakın seyretmesine rağmen yatırımcılara altın almalarını önerdi. Hartnett, Perşembe günü yayımladığı notta, yatırımcılara "merkez bankalarının yaptığı şeyi yapmalarını, altın almalarını" tavsiye etti.

Hartnett, Federal Rezerv'in önümüzdeki aylarda faiz indirimine gitmesinin, gelecek yıl enflasyonun yeniden yükselmesine yol açabileceğini belirtti. Bu durumda, altın gibi reel varlıkların tarihsel olarak enflasyon dönemlerinde güçlü performans gösterdiğine dikkat çekti.

Bu yıl altın, yaklaşık yüzde 20 değer kazanarak S&P 500'ü birkaç puan geride bıraktı ve teknoloji hisselerinden daha iyi bir performans sergiledi. Hartnett, altının ABD teknoloji hisselerini geride bırakan tek varlık olduğunu vurguladı.

YATIRIMCILARIN ALTINA İLGİSİ DÜŞÜK

Business Insider'da yer alan habere göre, ilginç bir şekilde, altının bu yükselişi yatırımcıların ilgisini çekmedi. Altın, bu yıl 2,5 milyar dolarlık net çıkış yaşadı; yani yatırımcılar bu rekor ralliden kar elde etme yoluna gitti. Hartnett, bu durumun yalnızca merkez bankalarının eşi benzeri görülmemiş altın alımlarıyla açıklanabileceğini belirtti. Özellikle Çin merkez bankasının 2023'te en büyük altın alıcısı olduğu kaydedildi.

ALTIN ETF'LERİNE YATIRIM ÖNERİSİ

Hartnett, altının şu anda ikinci en büyük rezerv varlığı olduğunu ve varlık sınıfları arasında hisse senetlerine en düşük korelasyona sahip olduğunu ifade etti. Yatırımcılara IAUM ve GLDM gibi altın ETF'lerini değerlendirmelerini önerdi.

ALTIN FİYATLARI REKORA YAKIN

Cuma günü altın fiyatları yüzde 1,23 artışla 2.547,60 dolara ulaştı ve Salı günü ulaşılan rekor seviyenin sadece 23 dolar altında kaldı. Fiyatlar o kadar yüksek ki standart bir altın külçesi artık 1 milyon dolara mal oluyor.

Etiketler :