Asgari Ücrette KKTC Türkiye'yi Geçti: 35 Bin TL'ye Yükseldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde asgari ücret 35 bin TL'ye yükselirken, Türkiye'de milyonlarca asgari ücretli 17 bin TL ile geçinmeye çalışıyor. KKTC'de yapılan üçüncü zam, Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntıların bir kez daha gözler önüne serdi.

Asgari Ücrette KKTC Türkiye'yi Geçti: 35 Bin TL'ye Yükseldi
Yayınlanma Tarihi : 23 Eylül 2024 22:57

Türkiye'de asgari ücret zammı için bekleyiş sürerken, KKTC'de asgari ücretliler yüzde 20 zamla sevindirildi. Türkiye'de enflasyonun yükselmesi ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle asgari ücretliler zor günler geçirirken, KKTC'de yapılan üçüncü zam ile asgari ücret 35 bin TL'ye yükseldi.

EMEKLİYE DE ZAM

İşveren tarafının katılmadığı toplantıdan sonra açıklama yapan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, son dört aylık hayat pahalılığının yüzde 19.99 olduğunu ve kamu çalışanlarına, emeklilere ve devletten yardım alanlara bu rakamın yansıtılacağını aynı şekilde asgari ücrete de bu oranın yansıtılarak yeni rakamın belirlendiğini belirtti. 

Alınan karar ile ilgili 10 günlük itiraz süresi olduğuna işaret eden Gardiyanoğlu, 10 gün içinde itiraz olursa masayı tekrar kurup değerlendirme yapacaklarını belirti. Yeni rakamı Bakanlar Kurulu’na göndereceklerini belirten Gardiyanoğlu, Bakanlar Kurulu’nun sadece bu konuyu görüştüğünü aktardı.

Etiketler :