ABD'nin Türkiye'deki Bankalara Baskısı Arttı: Rusya ile İşlemler Denetleniyor

ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları, Türkiye'deki bankaları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, ABD, Türkiye'deki bankalar üzerindeki baskıyı artırarak, Rusya ile yapılan tüm işlemleri sıkı bir şekilde denetliyor.

ABD'nin Türkiye'deki Bankalara Baskısı Arttı: Rusya ile İşlemler Denetleniyor
Yayınlanma Tarihi : 09 Eylül 2024 18:03

Rusya-Ukrayna savaşıyla başlayan ve küresel çapta yankı bulan gerilim, Türkiye'deki bankaları da etkisi altına aldı. ABD'nin Rusya'ya yönelik uyguladığı yaptırımlar kapsamında, Türkiye'deki bankalar üzerindeki baskı giderek artıyor. Özellikle Rusya ile yapılan işlemler, ABD tarafından yakından takip ediliyor ve sıkı bir denetime tabi tutuluyor. 

Finans piyasasında bilgi sahibi bir kaynak Sputnik’e açıklamasında, ABD'nin Rusya'ya yönelik uyguladığı son yaptırımlar, Türkiye'deki bankalar üzerindeki baskıyı artırmış durumda. İki ülke arasındaki banka transferlerinin ne zaman normale döneceği ise henüz belirsizliğini koruyor.  Bu durumun çözülmesi için "resmi bir karara" ihtiyaç olduğu, ancak henüz böyle bir kararın alınmadığı ifade ediliyor.

Daha önce Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rusya ve Türkiye arasındaki banka işlemlerindeki sorunların devam ettiğini bildirmişti. Yerhov, transferlerin engellenmesi, hesapların kapatılması ve Rusya'ya mal taşıyan şirketlerin dışlanması gibi durumların arttığını belirterek, Batı'nın Rusya-Türkiye ticari ve ekonomik işbirliğini yok etmeyi amaçladığını kaydetti.

Etiketler :